Миролюб Влахов

 

 

Миролюб Влахов е роден през 1956 г. във Враца. Израсъл е и живее недалеко от Велико Търново. Завършил е механотехникум в Сопот. Работил е като шлосер, бригадир-настройчик във военен завод, в текстилно предприятие, оператор на МЦПУ,  бензиностанция и като строителен работник.

Завършва Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий” със специалност „Българска филология”. Придобил е и втора специалност, „История”.

Над двадесет години е работил като репортер, редактор, отговорен редактор и главен редактор в различни печатни издания, като „Борба“, „Наука и труд”, „Народен глас”, Народен зов” и „Стандарт нюз”. Работил е и като главен редактор в регионалното ефирно радио.

В началото на деветдесетте е издател и главен редактор на вестник „Впрочем” и собственик на издателство „Дивла. Завършил е курс по „Социална психология и средства за масова информация“ и многократно е награждаван като журналист.

През 1979 година е сред основателите на Националния клуб на младия журналист и член на секцията по журналистика на МХТИ. Бил е член на СБЖ.

Негови разкази са публикувани в различни литературни издания като: алманах „Света гора”, алманах „Янтра”, алманах „Културна палитра“ „Светлик”, в-к. „Литературен глас“, в-к Янтра днес”, списание „Птици в нощта”, сборник „Пролет”, и др., както и в електронните сайтове „ЛитерНет“, блог „Книголюбие“, „Литературен свят”.

Автор е на книгата с нравствено-философски фрагменти и етюди „Време за отсяване”(2011), сборниците с разкази „Непозната с розов билет” (2012) и „Някой зад прозореца“ (2013). През 2014 година излиза третият му сборник с разкази, „Вечеря за пекинез”. Последната му книга(с разкази - новели) е със заглавие „Дълги улици” (2015)

От началото на 2013 г., заедно със съмишленици, създава и администрира литературния сайт „Разказвачите“(http://www.razkazvachite.com)

 

 

 

Публикации в сайта:

 

"Непозната с розов билет"

"Слана"

"Кафе за Сара"