САМА ЖЕНА

 

Уморени от годините,от ежедневието и грижите,от навика може би, все намираме „кусури” на половинките си. Все не са мъже на място, до гуша ни е дошло от тяхната нерешителност, не се обаждат пред хората когато е нужно да ни защитят, все и все, и все…Какво ли не казваме и в какво ли не ги обвиняваме. Но…. при някои от нас идва Денят… 

Тогава, о, тогава през мъглата и черното на нощта виждаме, че не сме били прави, защото… 

САМА ЖЕНА, най-страшното, което може да й се случи…Когато си сама жена разбираш, че имаш всичкото време на света за себе си, но то не ти трябва, виждаш, че можеш да правиш каквото си поискаш и да решаваш както ти поискаш проблемите на ежедневието, но това няма много голямо значение. Когато си сама жена виждаш, че можеш да отидеш където си поискаш без да даваш никому обяснения, но не ти се ходи никъде. Разбираш, че можеш да се оглеждаш за мъже, които ти харесват и те привличат, но отношението към „хубава сама жена” вече е друго, не е като към „хубава жена”. Можеш да каниш приятелки по всяко време на кафе, на приказки и свободно да си говорите за разни неща, но само когато ги поканиш без мъжете им.

Когато си сама жена и отидеш някъде поканена на гости и там има само двойки, започваш да се питаш защо си там? Там, вече не можеш да се сърдиш някому, че погледнал друга гостенка, не можеш да му стиснеш леко ръката без да видят другите и той да знае какво му казваш, не можеш дори да пофлиртуваш с нечий мъж, защото няма кой да те ревнува и кому после да обясняваш цяла нощ, че това всъщност не е било нищо и тази нощ да завърши бурно и щастливо.

Когато си сама жена и с наслада си решила как точно ще преформиш жилището си и кога, и с какво разбираш, че трябва сама да пренесеш всичко купено за ремонта или да платиш някому, защото никой не се интересува от твоя ремонт. Когато си напрегната до краен предел и си ядосана на целия свят и влетиш вечерта в къщи, стаите те посрещат празни и няма на КОГО да излееш гнева си, за да се разтовариш и няма рамо, на което после да поплачеш и да се извиниш. Когато си сама жена и трябва да си строга с децата, които са вече пораснали и са решили,че ти си добра, но остаряла, няма с чий авторитет да ги респектираш. Няма до кого да застанеш на сватбите им и няма с кого да се порадваш на внуците, с които са те дарили. 

КОГАТО СИ САМА ЖЕНА няма на кого да се усмихнеш с разбираща усмивка, няма кой да види новите ти бръчици и да те излъже, че ти отиват, няма кой да хареса новия цвят на косата ти, няма кой да промърмори или замълчи за изхарчените пари за новата ти рокля или обувки. Няма кой да те извика да си лягате най-сетне и няма силна ръка, върху която да отпуснеш глава. Когато си сама жена няма кого да излъжеш преди лягане, че ужасно те боли глава. Няма на кого да се скараш сутринта за пяната неизмита от мивката, за разхвърляното бельо в спалнята, няма кого да целунеш набързо тръгвайки най-сетне за работа. 

Когато си сама жена имаш много неща само за себе си, разполагаш напълно със себе си, но нямаш най-важното, което си е отишло завинаги - МЪЖЪТ до тебе, този който те разбираше дори когато мълчахте, дори когато се карахте, дори когато не бяхте един до друг. 

КОГАТО СИ САМА ЖЕНА…