Георги Бърдаров

 

 

 

Георги Бърдаров е роден на 6.04.1973 г. в София, но семейството му произхожда от село Кулата, Благоевградско. Завършва през 1996 г. климатология и хидрология в СУ „Св. Климент Охридски". През годините работи като оцветител на анимационни филми, ръководител на географско ателие в експериментална детска градина, спортен журналист в Радио 99. Повече от десет години е сценарист на тв форматите „Стани богат", „Столът", „10/64", „Това го знае всяко хлапе", „Аз обичам България" и съавтор на книгите, издадени към съответните предавания.

От 1999 г. е редовен докторант по география на населението и селищата към Геолого-географския факултет на СУ „Св. Климент Охридски", а от 2002 г. асистент в същия факултет. Защитава докторска дисертация през 2007 г. на тема „Миграции на населението и отражението им върху селищната мрежа на Благоевградска област от края на ХХ до началото на XXI в. Изнасял е лекции в Университета в Кьолн - Германия и е специализирал в Грац - Австрия под ръководството на световно известният учен балканист проф. Карл Казер.

Президент е на Университетски клуб по петанка, член на УС на българска федерация по петанка, многократен републикански шампион и играещ треньор на България при дебюта и на световно първенство по петанка през 2005 г. в Брюксел - Белгия. Почитател на екстремните спортове, пътешествията, кулинарията, джаз музиката, културата и футбола на Латинска Америка и особено на Уругвай.

Първата му научно - популярна монография „Имиграция, конфликти и трансформация на идентичности в Европейския съюз" излиза на пазара през юли 2012 г.

Обожава да готви и да слуша джаз. Пише детски приказки, голям почитател е на Маркес, Сезария Евора и латиноамериканската култура.

 

 

Публикации в сайта:

 

"За петата ракия, или колко е хубав животът"